Apie ūkį
Smidrų auginimas ir pardavimas.
Pavadinimas „Prūsų dirvos“ šovė į galvą pirmai minčiai atėjus, jog įsikūrėme istorinėse nuo 1525 iki 1918 metų egzistavusios Prūsijos žemėse, o tiksliau – pačiame jų rytiniame pakraštyje, kur pro mūsų ūkį vingiuojantis Gargždų – Pėžaičių kelias skyrė Prūsiją nuo XIII–XVIII a. gyvavusios Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės.
Piktožiai, tuomet dar vadinęsi Piktozen (arba Piktazen-Bendik), sako, buvo žemdirbių kraštas, nors žemė čia nėra derlinga, ir turėjo savo piliakalnį, kurį nukasė sovietų kariai, tikėtina lobių ieškoję… O mes tą lobį ėmėm ir atradom – čia gera gyventi, sodinti, auginti ir kurti…
„Prūsų dirvos“ dera jau trečius metus, 1 ha plote auga trijų rūšių itin vertinga, vitaminais ir mikroelementais turtinga gurmanų mėgstama daržovė – smidrai. Juose gausu folio rūgšties, fosforo, geležies, vitamino K, kalcio, antioksidantų, beta karotino, tokoferolių ir t.t.
Smidrų sezonas – nuo gegužės pradžios iki birželio pabaigos. Smidrai ravimi ir nupjaunami rankomis, tad vartotojas gauna sveiką daržovę.